AcasăOldDeputata Sonia Maria Draghici, trimisa in judecata pentru conflict de interese

Deputata Sonia Maria Draghici, trimisa in judecata pentru conflict de interese

Deputata social-demorata a fost trimisa, marti, in judecata. Sonia Maria Draghici este acuzata de conflict de interese, dupa ce, in calitate de membru al Legislativului, si-ar fi angajat fiul in biroul sau parlamentar.

Odata finalizata ancheta in acest caz, Parchetul de pe langa Inalta Curte a dispus trimiterea in judecata a Soniei Draghici, fostul deputat de Bihor. Conform rechizitoriului, Draghici (58 de ani) este acuzata ca si-a angajat fiul, pe post de expert, in biroul ei parlamentar. „Inculpata, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea fiului sau pe post de expert in cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca al acestuia, pe o perioada determinata (din septembrie 2009 pana la sfarsitul mandatului), contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru angajat in cuantum total de 48.575 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor”, mentioneaza procurorii.

Draghici a fost deputat in perioada 2008-2012, actualmente exercitandu-si al doilea mandat, in Bihor. Dosarul, deschis de procurori in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate, datand din 2011, va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa foto: cdep.ro

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger