AcasăOldDecizie istorica: ROMANA, limba oficiala a Republicii Moldova

Decizie istorica: ROMANA, limba oficiala a Republicii Moldova

Limba de stat peste Prut este romana, a decis, joi, Curtea Constitutionala de la Chisinau. Hotararea istorica a fost anuntata, in cursul acestei dupa-amieze, de catre presedintele forului amintit, Alexandru Tanase.

„Curtea Constitutionala hotaraste: 1. In sensul preambulului Constitutiei, declaratia de independenta a R. Moldova face corp comun cu Constitutia. 2. In cazul existentei unor divergente intre textul declaratiei de independenta si textul Constitutiei, textul constitutional primar al declaratiei de independenta prevaleaza. Prezenta hotarare este definitiva, nu poate fi suspusa niciunei cai de atac, intra in vigoare la data adoptarii si se publica in Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se precizeaza in hotararea Curtii, careia i-a dat citire Tanase.

Basescu: E una dintre cele mai mari bucurii

Liderul de la Cotroceni a salutat decizia Curtii de peste Prut, subliniind „implicatiile profunde” ale acestei hotarari pe care o considera un „act de dreptate” fata de cetatenii Republicii Moldova. „Prin decizia de astazi a Republicii Moldova s-a stabilit ca limba oficiala este cea româna. E un act de dreptate. (…) E una dintre cele mai mari bucurii pe care le-am avut in ultimii ani”, a declarat seful statului, in cadrul unei conferinte de presa.

545 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger