AcasăOldDecizie ICCJ: Cumnatul premierului, Iulian Hertanu, arestat preventiv

Decizie ICCJ: Cumnatul premierului, Iulian Hertanu, arestat preventiv

Iulian Hertanu, sotul surorii primului-ministru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luata de catre magistratii Intantei Supreme, in fata carora a fost prezentat cumnatul lui Victor Ponta, in cursul serii trecute.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este, insa, una definitiva si poate fi contestata, la aceeasi instanta. Hertanu a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie intr-un dosar in care reprezentantii DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti au suspiciuni privind fraudarea unor fonduri europene in cazul unor lucrari de canalizare in orasul Comarnic. DNA il suspecteaza pe cumnatul sefului Guvernului ca, in calitate de administrator al S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L, ar fi savarsit fapte de coruptie, mai exact de „constituirea unui grup infractional organizat”, „schimbarea, nelegala, a destinatiei fondurilor europene” si „evaziune fiscala”, intr-un dosar in care mai sunt cercetati si alti trei oameni de afaceri.

Anterior deciziei magistratilor Instantei Supreme, Hertanu fusese retinut de DNA Ploiesti pentru 24 de ore.

In acest caz, procurorii DNA precizeaza ca „in perioada 2011- 2015, HERtANU IULIAN CRISTIAN – administrator de drept si, incepand cu data de 25.04.2014, administrator de fapt al S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroesti, jud. Ilfov, CIORBA VLADIMIR-RAZVAN – administrator/asociat la S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroesti, jud. Ilfov, S.C. CVR ACTIVITES GROUP S.R.L. Bucuresti si S.C. GEFAM PRO S.R.L. Dobroesti, jud. Ilfov si COMAN MIHAIL-MARIAN – administrator/asociat la S.C. INDSERV S.R.L. Ploiesti si S.C. INDSERV PROIECT S.R.L. Ploiesti si angajat al S.C. Hidro Prahova S.A. (in calitate de consilier al directorului general din data de 24.05.2012), au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea: – adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si  – insusirii, nelegale, a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana – sustragerii de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Contractul avand ca obiect „Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic a fost atribuit de catre S.C. HIDRO PRAHOVA S.A. Ploiesti (societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar), Asocierii S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L. – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. si a fost semnat la data de 13.01.2012”.

845 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger