AcasăOldDecizie CNADTCU: Teza lui Petre Toba va fi analizata de inca o...

Decizie CNADTCU: Teza lui Petre Toba va fi analizata de inca o comisie!

Au fost redactate deja doua rapoarte in privinta tezei de doctorat a fostului ministru Toba, insa pana sa se elimine definitiv suspiciunile ce planeaza in cazul lucrarii, expertii CNADTCU considera ca e nevoie si de o a treia evaluare.

Avand in vedere ca rezultatul votulului dat in cadrul sedintei de miercuri a Consiliului a dus la respingerea precedentelor doua rapoarte intocmite de catre specialisti ai Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, s-a luat decizia ca teza sa fie analizata de specialisti din afara Consiliul General CNADTCU. Concret, in cadrul intrevederii incheiate miercuri in jurul pranzului – la finele careia se spera sa se ajunga la un verdict clar in aceasta privinta si, drept urmare, la un episod final in aceasta controversa- au fost 29 de voturi impotriva rapoartelor intocmite deja de comisii din cadrul CNATDCU, concluziile de pana acum fiind ca teza nu e plagiata. In aceasta situatie, teza va fi reanalizata de o comisie ce va fi reunita” cat se poate de repede”.

„O prima concluzie a sedintei de astazi si rezolutie a fost respingerea celor doua rapoarte. (…) Consiliul General a votat, cu o singura abtinere, ca presedintele CNADTCU sa numeasca o noua comisie, din personalitati din exteriorul Consiliul General, care sa dea un verdict final”, a anuntat vicepresedintele forului subordonat Ministerului Educatiei.

Motivul respingerii rapoartelor ar fi acela ca au fost considerate „incomplete, pe alocuri superficiale”, dar si ca „argumentele prezentate nu sunt concludente”.

Cititi si: Avem testul cu softul anti-plagiat in cazul Toba!

author avatar
Cristina Stefan
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger