AcasăOldDecanul Facultatii de Medicina Generala de la UMF Iasi, cercetat pentru luare...

Decanul Facultatii de Medicina Generala de la UMF Iasi, cercetat pentru luare de mita

Procurorii anticoruptie ieseni au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale si plasarea sub control judiciar a trei persoane, printre ele si a decanului Facultatii de Medicina Generala din Cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T Popa” din Iasi. Doina Azoicai este acuzata de DNA de luare de mita.

Celelalte doua persoane intrate in vizorul DNA sunt un cetatean marocan, acuzat de dare de mita si o persoana cu dubla cetatenie- romana si palestiniana- cercetata de procurorii anticoruptie pentru complicitate la dare de mita.

Potrivit ordinantei de instituire a constolului judiciar, procurorii au stabilit ca decanul facultatii iesene ar fi primit, recent, o tava placata cu argint, dar si un ceainic, de la barbatul de origine marocana. „In ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, inculpata Azoicai Doina a primit de la inculpatul Haizaoun El Houssine, o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta si un ceainic (posibil tot din argint), drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, in exercitarea atributiilor ce ii reveneau, in calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, inscrierea, in cadrul acestei institutii, a fiului inculpatului Haizoun El Houssine”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Celor trei li s-a comunicat ca, pe perioada cat se afla sub control judiciar, au de indeplinit o serie de obligatii -printre ele si aceea de a se prezenta la organul de urmarire penala ori de cate ori sunt chemati, dar si la organul de politie desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere stabilit de catre oamenii legii, ori daca sunt chemati, dar si interdictia de a comunica in vreun fel cu persoanele cercetate in aceeasi cauza. In situatia in care incala prevederile dispuse, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Sursa foto: gorjmedia.ro

268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger