AcasăOldDarius Valcov, trimis in judecata - sub control judiciar - in cel...

Darius Valcov, trimis in judecata – sub control judiciar – in cel de-al doilea dosar

Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe fostul primar al orasului Slatina, in cel de-al doilea dosar in care Darius Valcov a aintrat in atentia DNA. Cauza va fi judecata de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Fostul ministru al Bugetului a fost deferit justitiei, sub control judiciar, fiind acuzat de doua fapte de luare de mita, dar si de trafic de influenta, fapte pe care, din cate sustin procurorii DNA, le-ar fi savarsit in calitate de edil al orasului Slatina din judetul Olt, ulterior de senator.

Dintr-un comunicat dat publicitatii joi rezulta faptul ca in rechizitoriul intocmit in prezenta cauza, procurorii au notat, printre altele, faptul ca in perioada noiembrie-decembrie 2012, primarul Valcov i-ar fi pretins unui afacerist- denuntator in cauza, „aproximativ 10% din sumele incasate de societatea unui om de afaceri de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 lei, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate”, respectivul contract avand ca obiect, din cate mentioneaza anchetatorii, elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice si executia lucrarilor pentru izolarea termica a fatadelor a 131 de blocuri din Slatina.

Mai mult, procurorii sustin ca suma totala pe care ar fi primit-o fostul primar al Slatinei in urma celor trei fapte care i se imputa ar fi de 4.296.270 lei. Va amintim si faptul ca in prezenta cauza, procurorii au impus un sechestru asupra unor bunuri -piese de mobilier folosite la amenajarea hotelului pe care Valcov il are in Slatina, in valoare de 393.457,58 lei, dar si asupra „sumei de 264.460 lei existente in contul unei societati pe care inculpatul Valcov Darius-Bogdan o controla prin interpusi”.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger