AcasăOldDarius Valcov, fostul ministru de Finante, trimis in judecata

Darius Valcov, fostul ministru de Finante, trimis in judecata

Aflat in arest preventiv, Darius Valcov a primit o veste grea. Senatorul, fost primar al orasului Slatina, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru mai multe fapte de coruptie care i se imputa. Dosarul a fost trimis spre judecare Instantei Supreme.

Mai exact, fostul ministru al Finantelor este trimis in instanta pentru acuzatiile trafic de influenta, spalare de bani si „efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata”, anunta DNA, miercuri, intr-un comunicat.

In acelasi dosar, insa in arest la domiciliu, au mai fost trimisi in judecata un alt edil al orasului Slatina, Minel Florin Prina, acuzat de complicitate la trafic de influenta si complicitate la infractiunea de spalare de bani, precum si Lucian Susala, acuzat de complicitate la trafic de influenta, respectiv la spalare de bani, si la fals in inscrisuri sub semnatura privata,

Totodata, au fost trimisi in instanta si Petre Bogdan Timofte si Constantin Cristian Tomescu, ambii aflati sub control judiciar, si amandoi acuzati de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii DNA precizeaza, printre altele, in rechizitoriul intocmit, faptul ca, „incepand cu anul 2011 si pana in prezent, inculpatul Valcov Bogdan Darius a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu sapte firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi, obtinand astfel, pentru sine, un folos in cuantum de 2.272.200 lei”.

Nu in ultimul rand, reprezentantii DNA mentioneaza ca au pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri, dar si pe anumite sume de bani, respectiv: „3 lingouri din aur, in valoare de 465.355 lei, 172 opere de arta, in valoare de 2.558.658 lei, 63.010 lire sterline, 290.334 euro si 73.077 dolari. De asemenea s-a instituit sechestrul asigurator prin poprirea sumelor de: 90.000 dolari, 1.322.950 lei si 600.000 lei”, despre care, precizeaza DNA, „au ajuns in posesia inculpatului Valcov Darius Bogdan, cu exceptia sumei de 600.000 lei care a ramas in contul unei societati comerciale”.

69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger