AcasăOldDarius Valcov, fostul ministru al Finantelor, vizat de DNA intr-un nou dosar

Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor, vizat de DNA intr-un nou dosar

Fostul senator si ministru al Finantelor a ajuns, miercuri, la sediul DNA, pentru noi discutii cu procurorii. Ulterior, DNA a anuntat ca in cazul lui Darius Valcov se fac cercetari intr-un alt dosar, pe numele sau fiind inceputa urmarirea penala.

Aflat in arest preventiv inca de pe 2 aprilie, Valcov a parasit, pentru cateva ore, Arestul Politiei Capitalei, pentru o vizita la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, unde a ajuns insotit de catre oamenii legii.

Fostul ocupant al fotoliului de ministru al Finantelor a aflat ca este vizat de cercetarile ce se fac intr-un nou dosar instrumentat de catre procurori, in care acestia din urma au suspiciuni privind savarsirea unei noi fapte de coruptie, care ar fi fost savarsite in perioada in care Valcov era senator, respectiv trafic de influenta. Totodata, din cele precizate de catre procurorii DNA, in aceeasi cauza se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane.

Mai precis, DNA mentioneaza ca „in primavara anului 2014, anterior semnarii in iulie 2014, a unui contract avand ca obiect reabilitarea retelei de apa si canalizare din doua localitati din judetul Olt, suspectul Valcov Darius Bogdan i-a pretins unui om de afaceri (denuntator in cauza), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fara TVA, ce urmau a fi incasate de societatea comerciala reprezentata de omul de afaceri, in urma incheierii contractului cu S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei”, in schimbul banilor Valcov urmand sa intervina pe langa factori decizionali din cadrul firmei respective, in asa fel incat „societatea pe care o reprezenta denuntatorul sa incheie acel contract si sa primeasca banii la timp”.

Totodata, procurorii anticoruptie sustin ca, Valvoc ar fi primit, dupa aceea, de la acelasi afacerist, insa prin intermediar, 1.700.000 lei, in doua etape- o transa in luna septembrie 2014 si o alta, se mai precizeaza in comunicatul DNA, in luna februarie 2015.

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger