AcasăOldDan Besciu, in arest la domiciliu

Dan Besciu, in arest la domiciliu

Omul de afaceri Dan Besciu, patron al firmei Euroconstruct, precum si alte trei persoane ajunse in vizorul DIICOT vor fi plasati in arest la domiciliu, au decis magistratii Curtii Supreme.

Masura preventiva se aplica pentru o perioada de 30 de zile, potrivit stirileprotv.ro. Decizia a fost luata de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa ce Besciu, asociat si administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL si cunoscut drept unul dintre „regii asfaltului” din Romania, fusese retinut de catre procurorii DIICOT, alaturi de alti actionari ai unei societati comerciale. Decizia judecatorilor Inaltei Curti nu este, insa, definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

Cei patru sunt acuzati de spalare de bani, delapidare si evaziune fiscala, intr-un dosar in care, mentioneaza oamenii legii, prejudiciul se ridica circa 34 de milioane de euro. Procurorii sustin ca suspectii castigau contracte cu statul pentru constructia de autostrazi si cai ferate, dar pretindeau cheltuieli nereale pe durata lucrarilor.

foto: coruptiainarges.ro

304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger