AcasăOldDan Adamescu, retinut pentru 24 de ore

Dan Adamescu, retinut pentru 24 de ore

Dan Adamescu

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost retinut pentru 24 de ore. Procurorii au luat aceasta decizie in urma cu scurt timp.

Dan Adamescu

 

Afaceristul, patronul societatii Astra Asigurari, este acuzat de dare de mita. Conform procurorilor, Adamescu ar fi dat anumite sume de bani, in euro, unor magistrati de la Tribunalul Bucuresti, pentru ca acestia sa dea solutii favorabile in dosare de insolventa.

Masura a fost luata dupa ce, in cursul acestei dimineti, omul de afaceri a fost dus, cu mandat,  la audieri. „Din ordonanta de retinere, intocmita de procurori a rezultat ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor STANCIU ION si ROVENTA ELENA, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila, pentru ca in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era inculpatul Adamescu Grigore Dan„, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, sumele in cauza ar fi fost remise de catre afacerist unui avocat, iar acesta din urma le-ar fi remis unui  intermediar de la una dintre societatile din grup, prin virament bancar. „Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului sau de avocatura in contul personal, si in aceeasi zi banii au fost ajuns in contul sotiei intermediarului (persoana fizica) cu titlu de acordare imprumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul sotiei, suma de bani. Intermediarul, practician in insolventa, a remis suma de 15.000 euro judecatorului STANCIU ION, imediat dupa deschiderea procedurii insolventei S.C. BAUMEISTER S.A., coordonata de inculpatul Adamescu Grigore Dan, respectiv in luna decembrie 2013. In acelasi context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecatoarei ROVENTA ELENA, in vederea pronuntarii unei solutii favorabile, respectiv in sensul respingerii contestatiilor celorlalti creditori, solutia având ca efect imediat si desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat””, mentioneaza procurorii.

Adamescu urmeaza sa fie dus in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Ramaneti pe national.ro pentru mai multe detalii!

 

238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger