AcasăOldCutremur Italia. 5 romani au murit. 11 compatrioti sunt dati disparuti

Cutremur Italia. 5 romani au murit. 11 compatrioti sunt dati disparuti

Cele mai recente vesti din directia autoritatilor romane, in privinta conationalilor afectati de cutremurul din Italia indica o crestere a cifrei negre.

Mai exact, din directia Ministerului de Externe s-a anuntat, in urma cu foarte scurt timp, faptul ca s-a primit confirmarea faptului ca alti trei romani au decedat in urma seismului care a afectat statul italian, ceea ce duce bilantul tragediei la cinci pierderi de vieti omenesti in randul romanilor din Peninsula.

Totodata, a crescut si numarul romanilor despre soarta carora nu se stie nimic. Daca la primele ore ale zilei se facea referire la 8 persoane, de aceasta data MAE anunta o cifra updatata, care a crescut la 11, cu mentiunea ca „verificările sunt în derulare”.

Nu in ultimul rand, va reamintim faptul ca la precedenta comunicare, MAE precizat ca sunt 4 compatrioti raniti in urma miscarii telurice de suprafata, produsa in nopatea de marti spre miercuri, in centrul Italiei, in urma careia jumatate din cladirile din localitatea Amatrice au fost puse la pamant de unda de soc.

Telefoane utile

Daca aveti nevoie de sprijin din partea autoritatilor sau vreti sa aflati informatii despre romani aflati in Italia, va reamintim ca aveti la dispozitie mai multe numere de telefon, si anume de la Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56 si de la Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, despre care MAE a precizat inca de miercuri ca apelurile vor fi redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger