AcasăOldCutremur in Italia: 14 morti, oameni prinsi sub daramaturi si zeci de...

Cutremur in Italia: 14 morti, oameni prinsi sub daramaturi si zeci de cladiri prabusite

Italienii sunt in stare de soc, dupa cutremurul care a lovit Peninsula in aceasta dimineata, inainte de rasaritul soarelui.

UPDATE 3: Au trecut si alte ore de la producerea cutremurului devastator si, pe masura ce trupurile celor prinsi sub daramaturi sunt scoase, creste, din pacate, si bilantul negru al celor care si-au pierdut viata in urma seismului. Presa italiana anunta ca 73 de pameni nevinovati au pierit ca urmare a miscarii telurice inregistrate la primele ore ale zilei de 24 august, care se dovedeste, iata, o data trista in istoria Peninsulei.

UPDATE 2- Pe masura ce timpul trece, creste si cifra neagra din randul vietilor rapite de furia naturii. Presa italiana, in speta La Stampa, anunta faptul ca sunt cel putin 60 de decese. Eforturile supraomenesti ale fortelor de ordine si al voluntarilor de a gasi eventuali supravietuitori prinsi intre ruinele cladirilor doborate de unda de soc continua si la aceasta ora. In ajutorul oamenilor au fost adusi si caini special dresati pentru astfel de interventii dificile.

UPDATE: Cel mai recent bilant facut public de presa internationala indica o crestere semnificativa a numarului deceselor, urmare a seismului din Italia. Astfel, cel putin 37 de persoane si-ar fi gasit sfarsitul ca urmare a miscarii telurice din aceasta dimineata.

In tot acest timp, in jur de 150 de persoane sunt de negasit. Operatiunile de salvare si de idetificare a celor despre soarta carora nu se mai stie nimic de ore intregi este in plina desfasurare. Temerile ca numarul victimelor va fi si mai mare cresc pe masura ce timpul trece.

A fost un cutremur de 6.2 grade pe Richter, urmat, scrie presa internationala, de cateva zeci de replici. Desi intensitatea miscarii telurice nu pare mare, faptul ca a fost vorba despre un seism de suprafata, produs la doar 10 kilometri sub nivelul solului, a facut ca aproape jumatate din imobilele din localitatea Amatrice sa ajunga una cu pamantul. Acesta este, de altfel, unul dintre cele mai afectate orase, din punctul de vedere al pagubelor materiale.

[youtube]hdGZ97EtXpU[/youtube]

Pe langa cele 14 persoane pentru salvarea carora nu s-a putut face nimic, se incearca gasirea persoanelor ramase blocate sub daramaturile cladirilor. Momentan autoritatile nu au anuntat cifre concrete in privinta deceselor sau a persoanelor despre soarta carora nu se stie nimic, insa operatiunile de salvare sunt in plina desfasurare.

Ar mai fi de mentionat un aspect – cutremurul din aceasta dimineata, produs in jurul orei 4.30, ora Romaniei, a avut epicentrul la circa 100 de kilometri nord-est de capitala italiana, Roma, unde s-a si simtit destul de puternic, de altfel.

[youtube]v=xBtXi1_f5YY[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger