AcasăOldCutremur, duminica la pranz, in Vrancea!

Cutremur, duminica la pranz, in Vrancea!

Pamantul s-a miscat din nou, in Vrancea, zona binecunoscuta pentru activitatea seismica frecventa. Cum s-a intamplat in ultima perioada, si de aceasta data, cutremurul din ultima zi a saptamanii a fost unul de intensitate redusa.

UPDATE: Conform seismologilor, un alt cutremur, de aceasta data unul de suprafata, a avut loc, dupa ora 14, in Muntenia. Mai exact, a fost vorba despre o miscare telurica de 2.6 grade pe scara Richter, produsa la ora 14.08, la o adancime de doar 10 kilometri, in judetul Braila.

––-

Mai precis, din informatiile facute publice de catre specialistii in geologie, din cadrul Institutului National de Fizica a Pamantului, miscarea telurica a avut 3.4 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 13.16.

Cutremurul din 17 mai nu a fost unul de suprafata, dimpotriva- s-a produs la o adancime de 140 de kilometri – si avut epicentrul in judetul Buzau.

De altfel, tot in judetul Buzau, din zona Vrancea, s-a produs si cel mai puternic cutremur inregistrat in Romania de la inceputul anului 2015. Este vorba despre o miscare telurica de 4.9 grade pe Richter, inregistrata de seismografe pe 29 martie, si care s-a simtit inclusiv in Capitala.

foto: captura infp.ro

author avatar
Cristina Stefan
554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger