AcasăOldCutremur de 8.3 grade in Chile, soldat cu victime. Evacuare masiva dupa...

Cutremur de 8.3 grade in Chile, soldat cu victime. Evacuare masiva dupa seismul foarte puternic, de teama unui tsunami (VIDEO)

Pamantul s-a zguduit in Chile. Conform seismologilor americani, seismul care a semanat groaza in locuitorii statului sud-american a avut magnitudinea 8.3 pe scara Richter.

Miscarea telurica in urma careia expertii au emis o avertizare privitoare la riscul producerii de valuri uriase tip tsunami a avut loc in cursul noptii de miercuri spre joi, si a generat deja, conformCNN, cel putin un val inalt de aproape cinci metri.

Cutremurul cu magnitudine deosebit de mare a cauzat moarte a cel putin cinci oameni, si ranirea altora. Numarul exact al victimelor nu este, momentan, cunoscut. Autoritatile locale au demarat operatiuni de cautare a eventualelor persoane aflate blocate sub imobilele avariate de miscarea pamantului.

[youtube]nBMMRNQ0tPs[/youtube]

Ca urmare a faptului ca au existat temeri in privinta sigurantei persoanelor aflate in zonele considerate de risc, peste un milion de oameni aflati pe o suprafata foarte mare – de pe coasta statului Chile si pana pe cea a Californiei -s-au vazut nevoiti sa-si paraseasca locuintele, pana la momentul in care autoritatile le vor da unda verde sa revina in casele lor.

[youtube]LWO99WHamI/k[youtube]

Miscarea telurica din Chile a avut epicentrul la 46 de kilometri de Illapel, un oras cu 30.000 de locuitori, precizeaza seismologii americani.

Dupa cum e lesne de inteles, oamenii s-au speriat foarte tare si au iesit in numar foarte mare pe strazi, unde multi dintre ei au si ales sa ramana, pana la ivirea zorilor, speriati de riscul unor replici puternice. De altfel, imaginile suprinse in timpul cutremurlui si ajunse pe Internet sunt graitoare in privinta experientei pe care au avut-o de infruntat chilienii, in plina noapte.

Cei mai multi retraiesc groaza pe acre au simtit-o in urma cu aproape cinci ani, cand un seism devastator, de 8.8 grade pe Richter, a lovit statul din America de Sud, curmand vietile a peste 500 de oameni si cauzand pagube materiale semnificative.

[youtube]c3CIuLx7JL8[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
753 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger