AcasăOldCutremur de 7.8 grade in Ecuador, soldat cu zeci de morti (VIDEO)

Cutremur de 7.8 grade in Ecuador, soldat cu zeci de morti (VIDEO)

Dupa Japonia, stat care s-a confruntat in urma cu doar zeci de ore cu un cutremur de peste 7 grade pe Richter, o alta tara infrunta urmarile unui seism de proportii.

De aceasta data pamantul s-a zguduit in Ecuador, miscarea telurica puternica, produsa in cursul serii trecute, curmand – din catre anunta un bilant recent- cel putin 77 de vieti.

Numarul deceselor, precum si cifra ranitilor- de peste 500 de persoane- au fost comunicate de un inalt oficial local, la televiziunea nationala, din cate anunta presa internationala. Operatiunile de cautare si salvare a victimelor sunt in plina desfasurare si la aceasta ora.

Conform specialistilor americani, seismul de 7.8 grade pe scara Richter a avut epicentrul in zona de coasta a Ecuadorului, s-a produs la o adancime de doar 19 kilometri si a atras – intr-o prima faza- o alerta de tsunami, care, ulterior a fost ridicata.

[youtube]iFf_VYdIkag[/youtube]

Mai mult, ca urmare a cutremurului de seara trecuta- aproximativ ora 19, ora locala, a fost institutita stare de urgenta la nivelul a sase provincii ecuadoriene, din cate a anuntat acelasi oficial local, citat de CNN , printre ele si Santo Domingo, Los Rios si Galapagos.

Din cate se poate observa din imaginile suprinse de media locala si ajunse pe Internet, seismul a provocat si foarte multe pagube materiale, a dus la daramarea unor cladiri si a unor stalpi de electricitate, motiv pentru care alimentarea cu energie electrica este afectata in mai multe regiuni.

Imaginile urmatoare va pot afecta emotional:

[youtube]xApwdB6MSAo[/youtube]

[youtube]RqyAHFpe2lg[/youtube]

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger