AcasăOldCurtea Suprema a decis: Primarul din Slatina, plasat in arest la domiciliu

Curtea Suprema a decis: Primarul din Slatina, plasat in arest la domiciliu

Minel-Florin Prina, edilul municipiului Slatina, va fi cercetat in arest la domiciliu, dupa ce magistratii Instantei Supreme, care au judecat propunerea procurorilor anticoruptie, au dispus aceasta masura preventiva.

Prina are parte, astfel, de o masura privativa mai blanda, decat cea pe care o solicitasera in cazul sau procurorii DNA, , sambata, mai precis arestarea preventiva pentru 30 de zile. Primarul slatinean fusese retinut pentru 24 de ore, pentru complicitate la trafic de influenta, suspiciune pe care DNA o are in cazul sua in dosarul in care este vizat de ecrcetari fi fostul edil al orasului, actualul ministru al Finantelor, Darius Valcov.

O masura similara, in acelasi dosar, au cerut procurorii si in cazul lui Lucian Petrut Susala, fostul sofer la lui Valcov, actualmente director al unei societati comerciale. Acesta a intrat in vizorul DNA, fiind retinut pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani. Magistratii Instantei Supreme au admis cererea procurorilor anticoruptie, astfel ca pe numele lui Susala s-a emis mandat de arestare preventiva.

Deciziile Curtii Supreme nu sunt, insa, definitive, si pot fi contestate, la aceeasi Instanta.

sursa foto: gazetanoua.ro

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger