AcasăOldCurtea Militara de Apel confirma redeschiderea dosarului privind moartea disidentului Gh. Ursu

Curtea Militara de Apel confirma redeschiderea dosarului privind moartea disidentului Gh. Ursu

Dupa 17 zile de greva a foamei, fiul disidentului Gheorghe Ursu a primit o veste buna. Miercuri, un judecator al Curtii Militare de Apel Bucuresti a confirmat legalitatea si temeinicia ordonantei privind redeschiderea urmaririi penale in dosarele in care se ancheteaza moartea lui Gheorghe Ursu, care a pierit in temnita, inchis fiind de catre reprezentantii regimului comunist.

Masura a fost dispusa, in urma cu o saptamana, de catre Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu. „Mentionam ca prin Ordonanta din data de 5 noiembrie 2014, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a infirmat solutiile de netrimitere in judecata in dosarele nr. 1304/P/2008, nr. 1043/P/2010 (cunoscute drept „Procesul Comunismului”-n.r) ale Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si nr. 179/P/2012 al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Public.

Reprezentantii PICCJ anunta ca cercetarile in acest caz vor continua in vederea lamuririi, „sub toate aspectele”, a imprejurarilor in care au fost comise faptele, precum si a identificarii persoanelor responsabile de comiterea acestor acte.

Saptamana trecuta, Andrei Ursu, fiul fostului disident, a renuntat la greva foamei, dupa 17 zile de protest. Urmasul lui Gheorghe Ursu a apelat la aceasta masura cerand sa i se faca dreptate fostului scriitor, decedat in temnita, in 1985. Andrei Ursu este nemultumit ca barbatul despre care afirma ca ar fi principalul vinovat de moartea tatalui sau nu a fost inca pedepsit.

Sursa foto: caon.ro

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger