AcasăOldCSM a suspendat-o din functie pe judecatoarea Terceanu

CSM a suspendat-o din functie pe judecatoarea Terceanu

Dupa procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, de aceasta data o judecatoare din Bucuresti a aflat, luni, ca a fost suspendata din functie.

Hotararea apartine Sectiei pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost luata luni, si survine deciziei instantei de a accepta propunerea facuta de catre procurorii DNA in cazul magistratei de la Tribunalul Bucuresti – despre care se stie ca a judecat „Dosarul Transferurilor” din fotbal -respectiv dupa arestarea preventiva a Geaninei Terceanu, pe 20 noiembrie. Decizia este valabila incepand cu aceeasi data, respectiv din 23 noiembrie, fiind luata, din cate se mentioneaza in comunicatul CSM, „in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform carora sectiile Consiliului dispun suspendarea din functie a judecatorilor si procurorilor si art. 62 alin. (1) lit. a1)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, potrivit carora judecatorul este suspendat din functie când fata de acesta s-a dispus arestarea preventiva”.

Va amintim, insa, ca hotararea Curtii de Apel Bucuresti, in privinta arestarii preventive a judecatoarei bucurestene, nu este una definitiva, dar si ca despre decizia CMS in cazul magistratei Terceanu s-a aflat dupa ce anterior decizia membrilor Sectiei de procurori ai Consiliului Superior al Magistraturii, in privinta procurorului Toma ajunsese la urechile opiniei publice.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger