AcasăOldCSM a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a judecatorului Mustata

CSM a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a judecatorului Mustata

La solicitarea DNA, sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat in discutie, marti, masura privind retinerea si arestarea preventiva a judectorului Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti.

CSM a decis incuviintarea retinerea si arestarea preventiva a judecatoruluI Mustata, pe numele caruia procurorii anticoruptie au decis, marti, inceperea urmaririi penale, pentru fapte de coruptie. „In sedinta din data de 29.04.2014, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat  retinerea si  arestarea preventiva a magistratului Stan Mustata, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti”, mentioneaza reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii, prin intermediul unui comunicat.

Sursa citata mentioneaza si ca  solicitarea a fost prezentata Sectiei pentru judecatori a Consiliului de catre P.i.C.C.J – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei.

Decizia CSM vine la doar cateva ore dupa ce DNA a anuntat declansarea urmaririi penale pe numele judecatorului de la Curtea de Apel, intr-un dosar in care mai sunt cercetate alte cinci persoane, intre ele si un grefier de la instanta amintita. Potrivit DNA, „in cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele sase persoane au constituit sau aderat la grupul infractional in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara (luare de mita, trafic de influenta, cumparare folosire in orice mod direct sau indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) urmarind obtinerea de beneficii materiale”.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger