AcasăOldCristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi, retinut de DNA pentru 24 de ore

Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi, retinut de DNA pentru 24 de ore

Un reprezentant al clasei politice primeste o noua lovitura din partea procurorilor anticoruptie. Este vorba despre Cristian Adomnitei, fost ministru al Educatiei, actualmente presedinte de consiliu judetean, functie pe care o ocupa de la finele lui 2012.

Dupa audierile de vineri, de la DNA Iasi, procurorii anticoruptie ieseni au dispus retinerea pentru 24 de ore a sefului Consiliului Judetean Iasi, liberalul Adomnitei, precum si a doua reprezentante ale institutiei, dar si a unei administartore de firma.

Concret, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale atat in cazul lui Cristian Adomnitei, pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, cat si a Cristinei Teodora Jinga, care, in calitate de director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila din cadrul Consiliului Judetean Iasi, este cercetata pentru „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”,  fals intelectual, in forma continuata, dar si instigare la fals intelectual, in forma continuata.

De asemenea, potrivit DNA, au fost retinute si Carmen Ingrid Irimescu, sefa Serviciului Proiecte si Parteneriate din Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila din cadrul CJ Iasi, suspectata de „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, fals intelectual, in forma continuata si complicitate la fals intelectual, dar si Letitia Elena Popa, administrator al unei societati comerciale. Aceasta din urma a fost retinuta pentru „instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, complicitate la fals intelectual, in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Procurorii sustin ca, in august 2013, la Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila, din cadrul CJ Iasi, a fost redactat caietul de sarcini in vederea achizitionarii unor servicii de tiparire de materiale de promovare a judetului Iasi, contractul fiind adjudecat de societatea comerciala administrata de inculpata Letitia Popa si semnat la 27 septembrie 2013. „Pentru ca acest contract sa fie atribuit firmei pe care o administra, inculpata Popa Letitia Elena a intocmit si utilizat documente false, (cv-urile unor angajati), pentru a crea aparenta indeplinirii criteriilor de admisibilitate si conformitate a ofertei, depunand apoi toate aceste inscrisuri la autoritatea contractanta Consiliul Judetean Iasi”, sustin anchetatorii.

Procurorii precizeaza, de asemenea, ca anumite bunuri nu ar fi fost predate CJ Iasi decat pe hartie, iar cele doua reprezentante ale insitutitiei, cercetate in acest dosar, ar fi facut „demersuri pentru a crea aparenta receptionarii tuturor reperelor prevazute in contract, astfel incat sa poata fi efectuata plata catre firma inculpatei Popa Letitia Elena”.Mai mult, reprezentantii DNA sustin ca, in intervalul martie-aprilie anul curent, seful CJ Iasi, in calitatea de presedinte al Consiliului si de ordonator principal de credite, „cu intentie directa, le-a ajutat pe inculpatele Jinga Teodora si Irimescu Carmen Ingrid, in urma unei intelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infractiunilor pe care acestea le comisesera si tragerea lor la raspundere penala”.DNA anunta ca atat Adomnitei, cat si Jinga, Irimescu si Popa urmeaza sa fie prezentati, vineri, tribunalului Iasi, cu propunere de arestare preventiva.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger