AcasăOldCozmin Gusa, in fata procurorilor, ca martor

Cozmin Gusa, in fata procurorilor, ca martor

Actionarul majoritar al Realitatii TV a ajuns, in jurul orei 11, pe Stirbei Voda, strada pe care se afla sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE 12.00 – La iesirea de la audieri, Gusa a precizat ca a dat o declaratie si a semnat-o, explicand ca nu i s-a spus daca va mai fi chemat la DNA.

UPDATE 11.05 – Ludovic Orban a precizat ca nu cunoaste motivele pentru care Gusa a venit la DNA. „Ma puneti sa dau niste declaratii pe care nu pot sa le dau”, a precizat Orban in acest sens, invocand intelegearea pe care a facut-o cu procurorul, de a nu da detalii despre dosarul aflat in ancheta.

Cozmin Gusa a explicat ca a fost chemat la discutiile cu procurorii in calitate de martor, fiind vorba despre dosarul in care s-a inceput urmarirea penala in cazul liberalului Ludovic Orban, fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei. „Am fost citat ca martor”, a precizat Gusa, la sosirea la DNA, actionarul televiziunii amintite precizand si faptul ca „e datoria domnilor de la DNA sa elucideze- probabil in timpul campaniei- acest scandal de coruptie”.

„Eu am fost citat ca reprezentand Realitatea (…) Eu il cunosc bine pe Ludovic Orban, e un eveniment nefericit din cariera lui (…) a fost evident ca a fost parasit de partid si si-a vazut singur de campanie”, a mai spus consultantul politic.

Totodata, fostul politician a mai facut cateva precizari: „Cu Ludovic Orban, in marginea acestui dosar (…) nu m-am intalnit cred ca de un an si jumatate, daca nu mai mult, suntem amici, int-run fel, a fost contracandidatul meu in 2008, cand a candidat la primarie (…) Poate ca acest caz Ludovic Orban o sa-i invete pe politicieni despre cele doua mari restante pe care le au- respectiv legea finantarii partidelor politice (…) si respectiv felul in care isi bat joc de mass-media si de televiziuni, in timpul campaniei”.

Va reamintim ca saptamana trecuta, Orban a fost chemat la randul sau la DNA. La momentul respectiv, liberalul a aflat ca procurorii au inceput urmarirea penala pe numele sau, fiind suspectat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, fapta prevazuta de articolul 13 din Legea nr. 78/2000 si plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Anchetatorii anuntau ca pe 1 martie acest an, Orban, la vremea respectiva prim-vicepresedinte al PNL, ar fi solicitat unui om de afaceri sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care candida la functia de primar al Capitalei. „Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani”, precizau, pe 11 aprilie, procurorii DNA.

sursa foto: bihon.ro

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger