AcasăOldCoreea de Nord continua sirul amenintarilor: Japonia va fi aruncata in "flacari...

Coreea de Nord continua sirul amenintarilor: Japonia va fi aruncata in „flacari nucleare”

Regimul de la Phenian a amenintat vineri Japonia cu represalii nucleare, in cazul in care guvernul nipon s-ar implica intr-un conflict ce ar putea izbucni in Peninsula Coreea.

Conform agentia de presa nord-coreene, un astfel de demers ar face ca Tokyo, capitala Japoniei, sa fie cuprinsa de „flacari nucleare”. „Japonia e in permanent in atentia armatei noastre si daca face cea mai mica miscare, scanteia razvoiului va atinge intai Japonia”, sustin nord-coreenii, potrivit Herald Sun. In urma cu doar cateva zeci de ore,  Japonia a anuntat ca are informatii ca Phenianul a amplasat un lansator de rachete in pozitie de tragere, existand temeri ca din directia statului nord-coreean ar putea fi lansata, in orice moment, o racheta balistica. Anterior, ministrul japonez al Apararii declarase ca armata va distruge orice racheta venita din directia teritoriului condus de Kim Jong Un, care ar ameninta teritoriul statului nipon.

Aflat la Seul, secretarul american al Apararii, John Kerry, a declarat ca acest tip de declatii din directia Phenianului sunt „inacceptabile”. „Coreea de Nord nu va fi tolerata ca putere nucleara”, a spus Kerry, adaugand ca, daca va fi nevoie, Statele Unite isi va apara teritoriul si aliatii, conform CNN.

Mai multe rachete Patriot au fost instalate inca de zilele trecute in capitala japoneza. De asemenea, pe teritoriul statului nipon au fost amplasate mai multe sisteme de interceptare.

Citeste si: Tensiune maxima: Un lansator de rachete nord-coreean plasat in pozitie de tragere!

Coreea de Nord continua sa ameninte cu un razboi termonuclear. “Strainii sa plece din Coreea de Sud”

Amenintarile liderului nord-coreean ii ingrijoreaza pe liderii lumii, dar nu si pe ei: “Kim e un mic dictator. Sa incerce, il vom distruge!”

Distruge si reconstruieste! Razboiul din Peninsula coreeana, pretext pentru instaurarea noului sistem financiar mondial

Alerta la nivel mondial! Armata nord-coreeana ameninta: “Razboiul ar putea izbucni azi sau maine!”

SUA isi muta distrugatoarele mai aproape de Coreea de Nord

Coreea de Nord negociaza cu arma in mana: “Vom scoate din barlog cainele turbat de la Seul”

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger