AcasăOldCoreea de Nord a anuntat testarea cu "succes" a unei bombe cu...

Coreea de Nord a anuntat testarea cu „succes” a unei bombe cu hidrogen (VIDEO)

Ingrijorare in randul comunitatii internationale. Regimul comunist de la Phenian pretinde ca ar fi testat, in premiera, o bomba cu hidrogen. Anuntul in acest sens, facut la televiziunea de stat, a starnit un val de reactii.

Mai exact, o crainica a precizat faptul ca ”primul test de bomba cu hidrogen a fost finalizat cu succes la ora (locala n.r) 10 (1.30 GMT-n.r), pe 6 ianuarie 2016″, dupa cum reiese din inregistrarile video ajunse pe internet.

Cum tot miercuri, in Coreea de Nord a avut loc un cutremur de 5,1 grade pe Richter, al carui epicentru a fost localizat in apropierea unei baze folosite pentru teste nucleare, aflate in nord-estul tarii, se ia in calcul varianta ca seismul sa fi fost generat de testul cu pricina. Aceasta varianta nu a fost, insa, confirmata de specialisti, urmand sa fie supusa unor investigatii.

Dupa cum era de asteptat, reactiile internationale nu au intarziat sa apara- Japonia, dar si vecinii din Coreea de Sud au criticat anuntul. Mai mult, miercuri va avea loc o sedinta a Consiliului de Securitate al ONU, din cate anunta presa internationala.

[youtube]pOegC7Z3kqI[/youtube]

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger