AcasăOldControlor vamal, retinut pentru luare de mita si abuz in serviciu

Controlor vamal, retinut pentru luare de mita si abuz in serviciu

Probleme cu legea pentru un controlor vamal din cadrul Finantelor Publice Brasov. Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA, dupa ce ar fi fost prins in flagrant primind 65 de lei. Suspectul urmeaza sa fie prezentat instantei, in cursul zilei de joi, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Mai precis, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Brasov al DNA au decis, marti seara, retinerea pentru 24 de ore a lui Oliviu Lucian Jeca, un controlor vamal principal din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov, acuzat de doua fapte de luare de mita si tot atatea de abuz in serviciu.

Procurorii mentioneaza, in ordonanta intocmita in acest caz, ca au indicii conform carora, in aprilie anul trecut, Jeca si-ar fi incalcat atributiile de serviciu si ar fi pretins unei persoane suma de 100 de lei, din care ar fi primit jumatate. Totul, mentioneaza anchetatorii, pentru a nu-i percepe acesteia suma de 850 de lei, reprezentand TVA de 24%, calculat la suma de 1000 de dolari canadieni, declarata de expeditorul unui colet. Astfel, barbatul este acuzat ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 850 de lei.

Mai mult, din cele precizate in comunicatul DNA, chiar pe 19 mai, Lucian Jeca ”i-a pretins unei alte persoane suma de 75 de lei pentru a nu-i percepe acesteia din urma o suma de 148 de lei, reprezentand TVA de 24% raportata la suma de 150 de dolari americani (615 lei), declarata de catre destinatarul coletului. In aceeasi zi, inculpatul a fost prins in flagrant delict imediat dupa ce a primit de la persoana respectiva suma de 65 de lei”.

Odata retinut, Jeca urmeaza sa fie prezentat, joi, Tribunalului Brasov, cu propunere de arestare preventiva.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger