AcasăOldControl judiciar pentru un sef din cadrul Smart SA, urmare a perchezitiilor...

Control judiciar pentru un sef din cadrul Smart SA, urmare a perchezitiilor facute joi

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Dupa ce, in prima parte a acestei zile procurorii anticoruptie anuntau o serie patru verificari la sediile unor sucursale ale unor societati cu capital de stat si la un sediu central, situate in Craiova si Bucuresti, ca parte a unor perchezitii facute in Capitala si in orasul din Banie, unele dintre ele – din cate s-a aflat- la sediul SMART Craiova, in urma cu scurt timp, reprentantii DNA au anuntat ca s-au dispus doua masuri de plasare sub control judiciar, in cazul a doua persoane vizate de suspiciuni de coruptie.

Mai precis, din cate precizeaza procurorii intr-un comunicat, s-a decis punerea in miscare a actiunii penale si plasarea sub control judiciar- vreme de 60 de zile- a directorului Directiei de Mentenanta si Dezvoltare din cadrul Societatii pentru Servicii de Mentenanta a Retelei Electrice de Transport (SMART) SA, Liviu Petrache, cercetat pentru trafic de influenta, si a omului de afaceri Marius Merfu, acuzat de cumparare de influenta.

Din cate mentioneaza procurorii, in primavara anului in curs, Petrache „a pretins si primit pentru sine si pentru altii, de la inculpatul Merfu Marius, 4 telefoane mobile, in valoare totala de circa 16.000 lei, in schimbul interventiilor sale la nivelul decidentilor din cadrul Sucursalei Constanta a societatii de stat S.C. SMART SA”, in vederea aprobarii achitarii in avans, sustine DNA, a unei facturi emise de societatea afaceristului.

Cata vreme se afla sub control judiciar, cei doi au de indeplinit mai multe obligatii legale, fiind informati ca, in cazul in acre le incalca, risca sa fie plasati in arest la domiciliu si chiar sa fie arestati preventiv.

Va amintim ca anterior, DNA anuntase ca se fac nu mai putin de 6 perchezitii in cele doua orase, atat la sediile institutiilor publice, cat si la sedii de firme si locuinte ale unor persoane fizice.

269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger