AcasăOldControale incrucisate in spitalele din tara, in urmatoarea perioada

Controale incrucisate in spitalele din tara, in urmatoarea perioada

In timp ce ancheta menita sa scoata la lumina cauza imbolnavirii micutilor din Arges, sapte dintre ei fiind in continuare in grija medicilor de la „Marie Curie”, in Capitala, seful din Ministerul sanatatii anunta noi verificari.

Luna martie aduce, pe langa martisoare pentru cadrele medicale, si o serie de controale in incinta unitatilor spitalicesti. Cazul micutilor din Arges care s-au imbolnavit grav, ca urmare a unei bacterii ramase inca neidentificata, genereaza, asadar, o actiune de control de proportii, la nivelul spitalelor din toata tara.

Responsabili cu aceste verificari- care se vor desfasura in intervalul 10 -25 martie – sunt reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat, care se vor merge in teritoriu pentru a face astefl de „controale incrucisate”, cum au fost numite de catre oficialii Miniterului de resort. „Ma astept ca aceste controale sa fie tratate cu maxima responsabilitate, profesionalism si perseverenta astfel incat, la sfarsitul perioadei de control managerii sa aplice in mod corect prevederile normelor sanitare si sa inteleaga ca respectarea acestora reprezinta o conditie esentiala pentru pacientii tratati in unitatile sanitare”, a explicat ministrul Achimas-Cadariu, luni, intr-o videoconferinta.

Nu in ultimul rand, seful Ministerului Sanatatii a cerut, o data in plus, sa se incerce sa se comunice mai mult- atat la nivel intern, in cadrul Directiilor de sanatate publica, dar si intre PSP-uri si unitatile sanitare de pe raza judetelor.

foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger