AcasăOldContractul privind autostrada Cunta-Saliste, reziliat

Contractul privind autostrada Cunta-Saliste, reziliat

Dan Costescu (foto) si Marius Chiper fac parte din asa-numita „grupare de la Rosiori”

Contractul privind autostrada Cunta-Saliste a fost reziliat. Anuntul in acest sens a fost facut, in urma cu doar cateva minute, de ministrul Transporturilor.

Este vorba despre contractul pentru constructia lotului III al Autostrazii Orastie-Sibiu si despre tronsonul de autostrada inchis circulatiei inca din toamna, mai exact din septembrie, pentru reparatiile necesar a fi facute in zonele in care asfaltul s-a fisurat. Situatia a aparut, dupa cum se stie deja, la doar cateva zile de la inaugurare.

„Materialele de constructie nu sunt in conformitate cu caietul de sarcini (…) Intr-un cuvant, proiectul nu a fost respectat. In aceste conditii, am solicitat CNADNR sa analizeze optiunile pe care le avem pentru continuarea acestui contract (…) si sa elaboreze un plan de masuri pentru a sti pasii pe perioada care urmeaza”, a precizat Costescu, intr-o conferinta de presa, in privinta rezilierii contractului cu italienii de la Salini Impregilo.

Totodata, ministrul a mentionat ca in perioada urmatoare se vor face pasii necesari in prviinta selectarii procedurii in privinta alegerii unui nou constructor pentru acest tronson, dar si ca se asteapta ca in septembrie sa se poata relua traficul pe autostrada in cauza.

Cat priveste compania care s-a ocupat, pana de curand, de lucrarea in cauza, Costescu a anuntat ca numele sau se va afla pe o „lista neagra”, timp de doi ani, interval in care reprezentantii sai nu vor avea voie sa participe la licitatii.

foto: gov.ro

author avatar
eNational
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger