AcasăOldContinua sa apara reactii la vestea mortii lui Corneliu Vadim Tudor

Continua sa apara reactii la vestea mortii lui Corneliu Vadim Tudor

Elena Udrea, dar si reprezentantii PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, in urma cu aproape un deceniu si jumatate, au transmis, marti, mesaje de condoleante familiei indoliate a politicianului disparut fulgerator dintre cei vii. Lor li se adauga cele facute publice inca de seara trecuta de doua nume cunoscute din PSD: presedintele de onoare al formatiunii, Ion Iliescu, dar si fostul lider al partidului, premierul Ponta.

Desi a admis ca a fost, la un moment dat, tinta unor declaratii pe care le-a facut politicianul, Elena Udrea a trecut peste acest aspect si a ales sa transmita condoleante apropiatilor politicianului care a pierit subit, seara trecuta, rapus de probleme de sanatate. „Corneliu Vadim Tudor a jignit si calomniat, eu insami am fost tinta lui (…). Cu toate acestea, sunt trista si indignata de atitudinea unora care zilele trecute purtau fatarnic grija refugiatilor iar acum se bucura de moartea unui om. Care mai sunt minimele valori pe care le mai respectam, daca nu pe cele crestine? Dumnezeu sa-l ierte si sa-i aiba in paza familia!”, a notat fosta sefa a PMP, marti in jurul pranzului, pe contul sau de Facebook.

Si colegii de partid ai „Tribunului” si-au manifestat regretul fata de diaparitia presedintelui acestei formatiuni politice. „Comitetul Director al Partidului Romania Mare anunta cu tristete nemarginita incetarea din viata a celui care a fost presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor. (…) Toti membrii si simpatizantii Partidului Romania Mare transmit condoleante familiei indoliate”, se mentioneaza intr-un comunicat remis redactiei de catre reprezentantii Partidului Romania Mare, formatiunea pe care a fondat-o Corneliu Vadim Tudor, in urma cu aproape 14 ani.

De asemenea, fostul presedinte Iliescu a rememorat personalitatea politicianului si omului de cultura care a murit, luni seara, la Spitalul Militar, rapus de probleme cardiace si respiratorii. Inca de seara trecuta, fostul sef al statului a transmis un mesaj de condoleante, adresat apropiatilor politicianului, prin intermediul blogului personal. „Am aflat cu surprindere si cu tristete vestea incetarii premature din viata a celui care a fost poetul si omul de cultura Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare. A fost una dintre personalitatile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune si cu mai putin bune. si-a urmarit consecvent proiectul lui politic, chiar si atunci cand, din dorinta de a se face inteles, mesajul lui nationalist era exagerat. Si-a iubit cu ardoare tara, cum putini pot s-o faca. A slujit Romania, sprijinind consensul national (…) . Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a facut, si-a gasit locul in istoria Romaniei post-decembriste”, considera Ion Iliescu, fostul presedinte transmitand, la inceheiera mesajului sau, „sincere condoleante” adresate atat familiei, cat si prietenilor si colaboratorilor politici ai lui Vadi, Tudor.

Acestora li se adauga premierul Ponta, cel care, inca de seara trecuta, cand s-a aflat trista veste, a transmis, prin intermediul contului sau de Facebook, „condoleante familiei lui Corneliu Vadim Tudor”.

Politicianul, gazetarul si poetul avea 65 de ani. Luni dimineata s-a simtit rau si a fost dus de familie la Spitalul Militar. Din pacate, problemelor respiratorii pe care le acuza Vadim Tudor i s-a adaugat un infarct care a avut efecte devastatoare asupra organismului sau. In ciuda eforturilor doctorilor politicianul nu a mai putut fi salvat, decesul sua fiind pronuntat seara trecuta, in jurul orei 18.30. Sicriul lui Corneliu Vadim Tudor a fost depus la Biserica Sfantul Gheoghe Nou, urmand ca inmormantarea sa aiba loc joi, la Cimitirul Ghencea Civil, dupa cum a precizat sora regretatului om politic.

author avatar
Cristina Stefan
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger