AcasăOldConsiliul Superior al Magistraturii isi alege azi noua conducere

Consiliul Superior al Magistraturii isi alege azi noua conducere

Doi dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) aspira la sefia forului, respectiv la postul de presedinte si vicepresedinte.

In timp ce pentru postul de sef al CSM si-a depus candidatura judecatorul Mircea Aron, procurorul Luminita Palade si-a manifestat intentia de a ocupa cea de-a doua functie in cadrul Consiliului, mai exact pe cea de vicepresedinte.

Sedinta in cadrul careia va fi aleasa echipa de conducere a CSM care ii va succede prezentei, asigurate de judecatorul Marius Tudose, respectiv procurorul Bogdan Gabor, va cuprinde si o prezentare a activitatii forului pe anul recent incheiat. De altfel, intrevederea de la sediul CSM, de pe Calea Plevnei, este in plina desfasurare la aceasta ora, in prezenta ministrului Justitiei, Raluca Pruna, dar si a presedintelui Instantei Supreme, judecatorul Livia Stanciu. Din cate s-a putut vedea, din imaginile surprinse de la sedinta de miercuri, seful statului nu este prezent, Cotroceniul fiind reprezentat la intrevedere de un consilier prezidential, respectiv de Simina Tanasescu.

In timp ce mandatul membrilor CSM este de sase ani, cel al membrilor echipei de conducere – presedintele si mana sa dreapta, vicepresedintele -are durata de un an si – un aspect important de mentionat- nu poate fi reinnoit.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger