AcasăOldConsilierul personal al primarului Oprescu, retinut de DNA

Consilierul personal al primarului Oprescu, retinut de DNA

Veste proasta pentru edilul Bucurestilor. Consilierul sau personal, Solmon Wigler, a fost retinut, joi, de catre procurorii DNA, dupa ce ar fi fost prins luand mita de la un om de afaceri. Barbatul urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii anticoruptie au anuntat ca in cazul lui Wigler s-a  dispus punerea in miscare a actiunii penale, dar si retinerea pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta, in forma continuata, barbatului imputandu-i-se cinci astfel de fapte.

Consilierul personal al lui Sorin Oprescu este acuzat ca, in aceasta calitate, ar fi pretins in cateva randuri, incepand din 2012 si pana in luna mai a anului in curs, diverse sume de bani, in euro, de la un afacerist, promitandu-i acestuia din urma ca ar fi urmat sa intervina, in favoarea lui, pe langa functionari din cadrul primariei, dar nu numai. Erau vizate, printre altele, hotarari privind aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificarii a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucuresti Concret, procurorii sustin, printre altele, intr-un comunicat dat publicitatii joi, ca Wigler „a pretins in mai multe randuri suma totala de 230.000 euro si a primit in mai multe transe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari”. Mai mult, procurorii sustin ca barbatul ar fi primit suma totala de 150.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective.

Discutiile au continuat, insa. Iar in cursul zilei trecute, anunta DNA, consilierul a fost surprins, in flagrant, in timp ce primea suma de 25.000 de euro, de la afaceristul respectiv.

Wigler urmeaza sa fie prezentat, joi, magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

sursa foto: bucuresti.ro

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger