AcasăOldConsilier APIA Constanta, retinut de DNA intr-un caz privind obtinerea unor fonduri...

Consilier APIA Constanta, retinut de DNA intr-un caz privind obtinerea unor fonduri europene

Razvan Alexandru Ionescu, angajat drept consilier superior in cadrul APIA – Centrul judetean Constanta, a fost retinut pentru 24 de ore, marti, de catre procurorii anticoruptie, fiind acuzat int-un caz in care sunt cercetate alte doua persoane.

DNA – Serviciul Teritorial Constanta il acuza pe Ionescu de „folosire de documente ori declaratii false care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene (patru infractiuni) și inselaciune (patru infractiuni) si fals material in inscrisuri oficiale (noua infractiuni)”, ca urmare procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul consilierului APIA Constanta.

De asemenea, procurorii constanteni au decis retinerea pentru 24 de ore a unei alte persoane, acuzata ca s-ar fi dat drept fermier. Este vorba despre Laura Serban, cercetata de DNA Constanta pentru „folosire de documente ori declaratii false care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene”, inselaciune si fals in declaratii.

Procurorii mentineaza, in ordonanta de retinere, ca in acest caz exista date si probe care sa sustina suspiciunea ca, in perioada 2011 – 2013, la APIA – Centrul Judetean Constanta au fost inregistrate mai multe dosare privind cererea unica de plata, intocmite atat pe numele Laurei Serban, cat si in cazul altor trei persoane, in calitate de fermieri, prin care se solicita acordarea de subventiilor de la bugetul general al Uniunii Europene si de la bugetul national, cuvenite pentru suprafetele de teren pe care acestia pretindeau ca le-ar fi lucrat.

Ca urmare a acestor cereri, presupusii fermieri ar fi primit de la institutia amintita sume importante de bani, atat din bugetul UE, cat si din cel national. „In total in conturile celor patru persoane au fost virati 1.647.054,98 lei. Ulterior, din verificarile efectuate a rezultat ca toate adeverintele si declaratiile din dosarele privind cererile unice de plata formulate de cei patru presupusi fermieri sunt false. Sumele de bani virate de APIA – Centrul Judetean Constanta in contul lui serban Laura au fost retrase integral de catre aceasta din urma”, precizeaza procurorii intr-un comunicat.

Din cercetari ar rezulta, insa, ca aceste patru persoane ar fi, de fapt, oameni fara adapost, provenite din centrele de plasament, si nicidecum fermieri. Procurorii precizeaza, de asemenea, ca in acest caz se este urmarita penal si o alta persoana. Cei doi suspecti – Ionescu si Serban- urmeaza sa fie prezentati, marti, Tribunalului Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger