AcasăOldConducerea ISU Bucuresti, suspendata/ Ancheta interna, dupa tragedia din "Colectiv"

Conducerea ISU Bucuresti, suspendata/ Ancheta interna, dupa tragedia din „Colectiv”

In conditiile in care la Institutul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti s-a demarat o ancheta interna, in urma incendiului devastator din clubul aflat in sectorul 4 al Capitalei, actuala conducere a ISU din Capitala a fost suspendata.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, integral, comunicatul IGSU in aceasta privinta, cu detalii in legatura cu verificarile care se fac:

„In data de 24.11.2015 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a receptionat o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in Fabrica PIONIERUL – etaj 1 si Club Colectiv (pentru zilele de 25 si 26.09.2015), anterior producerii tragediei din data de 30.10.2015.

La primirea sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful DSU, care a dispus in regim de urgenta efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Din datele preliminare reiesite in urma verificarii a rezultat faptul ca documentul a fost identificat in corespondenta primita de IGSU la data de 23 septembrie 2015, in jurul orei 23.30. Intrucat solutionarea documentului era de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, acesta a fost redirectionat unitatii in cauza, in dimineata zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare si masuri.

La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost transmise doua adrese catre organizatorul evenimentului – EMAGIC – fara a rezulta ca au fost efectuate verificari la fata locului.

Pentru asigurarea obiectivitatii activitatilor de verificare, pana la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispozitie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

In cursul zilei de astazi, inspectorul general al IGSU va desemna noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii”.

–––-

Cum la scurta vreme de la producerea dezastrului, mai multi oficiali sustineau ca ISU nu stia de existenta acestui club, lucrurile par sa stea cu totul altfel, motiv pentru care se face o investigatie mentita sa scoata la lumina adevarul. In tot acest timp, actuala conducere a Institutul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti va fi inlocuita, anunta Digi24.

Totul, dupa ce s-ar fi descoperit existenta unui fax, primit pe 23 septembrie, in jurul orei 23, prin care se anunta organizarea unui eveniment cu public numeros in incinta Fabricii Pionierul, la etajul 1, si in clubul in care, pe 30 octombrie, s-a produs tragedia soldata cu 60 de decese.

Ceea ce, implicit, ar insemna ca ISU Bucuresti ar fi trebuit sa stie de existenta localului respectiv si ar fi putut face verificari in incinta clubului. „Astazi Inspectorul General urmeaza sa nominalizeze o noua conducere”, a mentionat Raed Arafat, intr-o interventie telefonica in direct la televiziunea citata. „La ISU Bucuresti se stia de existenta acestui club si ca acolo se organizeaza evenimente cu un public numeros”, a mai precizat oficialul.

sursa foto: ISU Bucuresti-Ilfov

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger