AcasăOldCondamnat deja pentru coruptie, un comisar sef a fost trimis in judecata...

Condamnat deja pentru coruptie, un comisar sef a fost trimis in judecata intr-un alt dosar

Saptamana a inceput cu o veste proasta pentru un reprezentant al legii.

In conditiile in care se afla in spatele gratiilor, dupa ce in mai acest an, a fost condamnat, definitiv, la un an si jumatate de inchisoare, cu executare, pentru luare de mita, Armando Turai a aflat ca procurorii DNA din cadrul Servicului Teritorial Timisoara l-au trimis in judecata intr-un nou dosar.

Este vorba despre un al doilea dosar in care Turai a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie. De aceasta data, DNA anunta ca procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Timisoara il cerceteaza pe omul legii, la data faptelor ofiter de politie in cadrul I.P.J. Timis – Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu grad de comisar sef, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Mai precis, procurorii au notat in rechizitoriul prezentei cauze faptul ca acum doi ani, in luna mai, politistul ar fi cerut si primit de la o persoana, care apoi l-a denuntat anchetatorilor, suma de 3.000 de euro. Banii ar fi fost pretinsi in schimbul promisiunii ca politistul de la IPJ Timis ar fi urmat sa intervina pe langa cativa functionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, pentru a scapa de efectele unui control facut de catre reprezentantii ITM la o societate comerciala administrata de martorul in dosar.

Mai mult, Turai ar fi fost denuntat la DNA si de o ata persoana. De la aceasta din urma, sustin procurorii in comunicatul dat publicitatii luni, ar fi pretins si primit, in toamna anului trecut, suma de 4.000 lei. Totul in schimbul promisiunii facute de catre omul legii, sustin procurorii, „ca se va stinge prejudiciul reclamat de Administratia Finantelor Publice Timis intr-un dosar de urmarire penala si ca va fi dispusa o solutie de netrimitere in judecata a martorului denuntator”.

In timp ce politistul s-a ales cu sechestru asigurator pe un bun imobil care ii apartine, in vederea recuperarii sumelor amintite, dosarul sau a fost trimis Tribunalului Timis, instanta care va judeca aceasta cauza.

169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger