AcasăOldCondamnari in dosarul de santaj RCS-Antena

Condamnari in dosarul de santaj RCS-Antena

In cursul acestei zile, Curtea de Apel Bucuresti a dat o prima sentinta in cauza cunoscuta opiniei publice drept „dosarul de santaj RCS&RDS Antena”. Hotararea instantei nu este, insa, una definitiva.

Astfel, instanta a decis condamnarea, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, a directorului general Antena Group, Sorin Alexandrescu, pentru acuzatia de santaj.

De asemenea, Dan Voiculescu, fondatorul Trustului media Intact, aflat deja in regim privativ de libertate, dupa condamnarea in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA/”Telepatia”), a primit o sentinta de doi ani de inchisoare, in timp ce fiica sa, Camelia, a primit o condamnare tot de doi ani, insa cu suspendare.

In aceeasi cauza a primit o sentinta cu executare si fostul sef al Fiscului, Serban Pop. In cazul sau, magistratii CAB au dispus o pedeapsa de doi ani, pentru divulgare de informatii secrete.

Fiind vorba despre o hotarare in prima instanta, sentintele pot fi contestate, cu apel.

Va reamintim ca in dosarul de fata, Alexandrescu a fost acuzat ca l-ar fi santajat pe Ioan Berindei, administratorul RCS&RDS, in privinta unui contract de transmitere a programelor Antenelor.

UPDATE: O reactie din directia Trustului Intact, ulterior anuntarii sentintei in acest dosar, a fost facuta publica prin intermediul unui comunicat, din care aflam faptul ca instutitia va contesta decizia pronuntata in cursul acestei zile. „Intact Media Group a luat act de decizia Curtii de Apel de astazi, 12 mai 2016. Vom contesta hotararea instantei, convinsi fiind de justetea probelor noastre”, mentioneaza reprezentantii Intact.

Totodata, reprezentantii trustului tin sa precizeze urmatorul aspect: „aflat in cel de-al douazecisicincilea an de existenta, Intact Media Group, cel mai mare business romanesc de media, este mai solid ca niciodata. Grupul este perfect capabil sa sustina toate proiectele in care s-a angajat si sa dezvolte altele noi”.

sursa foto:antena3.ro

232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger