AcasăOld"Comoara", filmul regizat de Corneliu Porumboiu, premiu la Cannes! (VIDEO)

„Comoara”, filmul regizat de Corneliu Porumboiu, premiu la Cannes! (VIDEO)

Veste deosebit de frumoasa de la Cannes. Editia din acest an a prestigiosului festival destinat cinematografiei i-a adus regizorului Corneliu Porumboiu un nou premiu. De aceasta data, cineastul in varsta de 40 de ani a fost laureat la categoria „Un Certain Talent”, pentru filmul „Comoara”.

Lungmetrajul in care joaca, printre altii, Toma Cuzin, actor cunoscut publicului din pelicula „Aferim!”, dar si din serialul „Las Fierbinti”, a fost desemnat castigatorul premiului amintit- care face parte din sectiunea „Un Certain regard”  – sambata seara, de catre un juriu in fruntea caruia s-a aflat celebra Isabela Rossellini.

Vestea nu a trecut fara sa produca un ecou binemeritat in tara. Sefului Guvernului, Victor Ponta, a ales sa-i transmita public lui Porumboiu un mesaj laudativ. „Felicitari regizorului Corneliu Porumboiu pentru rezultatul de la Cannes! Arta cinematografica romaneasca are din nou parte de recunoastere pe plan international!”, s-a adresat premierul Ponta tanarului cineast, printr-un mesaj postat pe contul de Facebook al sefului Executivului.

Va amintim ca regizorul Corneliu Porumboiu a mai fost premiat, la Cannes, atat in urma cu noua ani, cu trofeul „Camera d’Or”, precum si in 2009, cand, „Politist. adjectiv”, cunoscutul sau film, i-a adus premiul juriului sectiunii „Un Certain Regard”.

In cazul in care sunteti curiosi sa vedeti lungmetrajul premiat in cadrul editiei cu numarul 68 de la Cannes, va spunem ca pelicula „Comoara” va putea fi urmarita in cinematografe incepand de vineri, 29 mai.

[youtube]8h2IsBHThQk[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger