AcasăOldComisar din Garda de Mediu Mures, retinut pentru luare de mita

Comisar din Garda de Mediu Mures, retinut pentru luare de mita

Un comisar din cadrul Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Mures a fost retinut de catre procurorii anticoruptie din cadrul serviciului teritorial Targu Mures. Femeia este acuzata de noua infractiuni de luare de mita.

Daniela Burdeti a fost retinuta luni noapte, in jurul orei 22, iar marti urmeaza sa fie prezentata magistratilor Tribunalului Mures, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii DNA din Targu Mures precizeaza ca au indicii din care rezulta suspiciunea ca femeia ar fi contactat agenti economici, despre care ar fi stiut in primul rand ca aveau ca activitati ce intrau in sfera de control a Garzii de Mediu, dar si ca ar exista nereguli privitor la aprobarile ori avizele necesare exercitarii acestor activitati. „Ca urmare a contactarii acestor reprezentanti ai agentilor economici, suspecta Burdeti Daniela le pretindea acestora ca, in schimbul neexercitarii atributiilor de serviciu, respectiv in schimbul neaplicarii sanctiunilor prevazute de lege, sa ii plateasca unei persoane, reprezentant al unei firme de consultanta, un onorariu cuprins intre 1.000 – 1.500 de lei, pentru intocmirea documentatiei necesare inlaturarii neregulilor constatate”, sustin reprezentantii DNA, intr-un comunicat.

Astfel, procurorii anticoruptie sustin ca ar avea indicii conform carora, intr-un interval de cateva luni, mai exact din vara si pana in luna decembrie a acestui an, suspecta ar fi pretins bani de la nu mai putin de noua reprezentanti ai unor agenti economici. Jumatate din banii primiti de catre persoana in cauza i-ar fi revenit comisarului din cadrul Garzii Nationale de Mediu din Mures.

sursa foto: lideruldeopinie.ro

336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger