AcasăOldComemorare cu martisoare si flori, la 4 luni de la tragedia din...

Comemorare cu martisoare si flori, la 4 luni de la tragedia din „Colectiv”

Au trecut patru luni de la nenorocirea din localul bucurestean. Iar maine e 1 martie.

Cu gandul la cele 63 de victime ale flacarilor si ale fumului care au cuprins, in cateva clipe, clubul aflat in sectorul 4 al Capitalei, tarziu in seara zilei de 30 octombrie 2015, voluntarii de la „Impreuna Rezistam” vor sa transforme in realitate o actiune menita sa ii comemoreze pe cei care au pierit la „Colectiv”.

Ideea lor a devenit cunoscuta prin intermediul Facebook. Rudele, prietenii si apropiatii tinerelor si ai tinerilor care nu au putut razbi in luptea cu nemiloasa moarte, dar si oamenii care vor sa aprinda o lumanare in memoria celor 63 de „ingeri de la Colectiv”, cum au fost numiti cei care au plecat prea devreme dintre cei vii, ca urmare a tragediei, sunt asteptati, asadar, pe strada Tabacarilor, la numarul 7, intre orele 17 si 19. Cu martisoare, flori si lumanari, pentru fiecare dintre victimele flacarilor care au invaluit clubul, in timpul concertului trupei „Goodbye to Heaven”.

Cum 2016 e un an bisect, explicatia pentru care „chemarea” la aceasta actiune de suflet se da pe 29 si nu pe 30 a venit tot din partea initiatorilor demersului, colectivul „Impreuna Rezistam„, si suna astfel: „In februarie, n-avem ziua de 30. Dar ne-adunam pe 29. Cu martisoare, flori si lumanari. Pentru ei, cei plecati, si pentru ai lor, cei ramasi”.

Va reamintim ca actiunea – initiata pe reteaua de socializare – in memoria victimelor de la Colectiv nu e singulara, tot voluntarii din proiectul amintit ocupandu-se ca, in prag de Craciun, in zona din fata clubului, transfrmata intr-un adevarat altar, dupa tragedie, in care au ars sute de mii de lumanari si au fost aduse foarte multe flori, sa fie imbodobit, simbolic, un brad. Tot cu 63 de selute.

sursa foto: facebook.com/ImpreunaRezistam

author avatar
Cristina Stefan
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger