AcasăOldColegii deplang moartea lui Ion Besoiu: Era un actor desavarsit/Pentru mine este...

Colegii deplang moartea lui Ion Besoiu: Era un actor desavarsit/Pentru mine este un soc

Greaua veste a plecarii dintre cei vii a actorului Ion Besoiu a picat ca un trasnet in randul actorilor care au lucrat alaturi de domnia sa. Colegii de breasla ai regretatului artist au avut doar cuvinte frumoase despre omul de teatru si de film care a parasit scena vietii la 85 de ani.

Florin Cercel a evocat personalitatea lui Ion Besoiu, numindu-l o „legenda a teatrului romanesc”. „Sigur ca l-am cunoscut, sigur ca l-am apreciat, sigur ca o sa-i simt lipsa”, a marturisit arstista, intr-o interventie telefonica la Romania TV. „Acolo il asteapta toti ceilalti mari artisti, mari colegi ai generatiei sale – Moraru, Dinica, mesterul Beligan. (…) Am sa aprind acum o lumanare in amintirea lui”, a adaugat actrita Teatrului Metropolis din Capitala.

Cu vocea gatuita de emotie, Adela Marculescu s-a declarat socata de vestea mortii lui Ion Besoiu. „Mi-e foarte greu sa vorbesc, ca prea au plecat mult prea multi (…) este o generatie care, din pacate, o data cu disparitia ei, se intampla ceva – adica o mare pierdere (…) Pacat, mare pacat. Stiu ca era suferind (…) dar actorul chiar cand ii e foarte greu, tot urca pe scena. Asa a facut si Jimmy. (…) el a fost un mare actor (…) realmente pentru mine ste un soc”, a recunoscut actrita Teatrului National, intr-o interventie la Digi 24.

Totodata, colegul lui Besoiu din distributia peliculei „Toate panzele sus” a evocat memoria actorului care a pierit miercuri, la varsta de 85 de ani, la un spital din Bucuresti. Ion Dichiseanu l-a descris pe regretatul om de film ca pe un „actor de mare cultura, un intelectual de rasa, as putea spune. (…) avea un farmec deosebit. Era iubit – si de noi colegii, il iubeam pentru ca era un actor desavarsit si un om deosebit. Pacat”, a transmis Dichiseanu, la Antena 3.

sursa foto: observatorulph.ro

author avatar
Cristina Stefan
608 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger