AcasăOldCODUL ROSU pe raul Jiu, din Dolj, prelungit. O avertizare similara, instituita...

CODUL ROSU pe raul Jiu, din Dolj, prelungit. O avertizare similara, instituita pentru raul Teleorman

Vestile din partea hidrologilor nu sunt deloc de natura sa ii linisteasca pe locuitorii din zonele amenintate de inundatii, de vreme ce expertii s-au vazut nevoiti sa urce nivelul de avertizare la rosu, cel mai ridicat grad.

Specialistii au emis, in aceasta dimineata, o avertizare COD ROSU, de fenomene imediate, avertizand asupra posibilitatii depasirii cotelor de atentie si inundatii pe un rau din judetul Dolj, mai exact pe raul „Jiu (sector indiguit) Racari – amonte Podari”. Aceasta avertizare ar fi trebuit sa expira la ora 14, insa reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor au stabilit ca pericolul nu a trecut, ca urmare au prelungit atentionarea pana la ora 24 a zilei de miercuri.

Totodata, miercuri, in intervalul orar 14-18, ramane in vigoare o alta atentionare COD ROSU privind riscul producerii de cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, de inundatie si ale cotelor de pericol pe raul Teleorman, pe sectorul Tatarestii de Sus, din judetul Teleorman.

sursa foto: evenimenteoradea.ro

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger