AcasăOldCOD ROSU de inundatii in Teleorman, pana marti seara!

COD ROSU de inundatii in Teleorman, pana marti seara!

Locuitorii Teleormanului nu scapa, deocamdata, de emotii. Cel putin pana marti seara, mai multe rauri din judet raman sub avertizare COD ROSU de inundatii. Apele au rapit pana la aceasta ora patru vieti.

In conditiile in care pagubele produse de apele iesite din matca sunt deja foarte mari, iar sute de gospodarii, anexe, drumuri si podete din judet au fost afectate de puhoaie, vestile primite de la hidrologi nu sunt deloc bune.

Luni, reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au decis prelungirea precedentei avertizari, emise duminica, dupa cum urmeaza: se mentine CODUL ROSU in Teleorman, mai exact „pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman si Paraul Cainelui sectorul amonte S.H. Vartoapele – confluenta cu raul Vedea”, pana marti la orele 18.

Si tot pana marti seara este valabila o avertizare COD PORTOCALIU, pentru bazine din judetele Ialomita, Teleorman si Giurgiu. De asemenea, de luni la ora 15 si pana marti la ora 18 a fost instituit un COD GALBEN, semn ca exista pericol de inundatii, pe mai multe rauri din Teleorman, Ialomita si Braila. Astfel, conform INHGA, situatia actualizata, pe baza prognozei anuntate de meteorologi, se aplica „pe raul Calmatui (judetul Teleorman), Vedea pe sectorul aval Valeni – amonte confluenta cu Teleorman (judetul Teleorman), pe Teleorman sector aval S.H. Tatarastii de Sus – amonte S.H. Teleorman (judetul Teleorman), Sabar si afluentul sau Ciorogarla pe sectorul aferent judetelor Giurgiu si Ilfov, pe raul Ialomita sector aval S.H. Ciochina (judetul Ialomita) si pe Buzau aval S.H. Banita (judetul Braila)”.

In Teleorman bilantul inundatiilor este dezastruos. Sute de case au fost inundate. Oamenii si-au vazut bunurile si curtile acoperite de apa. Pompierii au intervenit cu barci pentru a salva localnicii, dar si pentru a scoate apa din gospodarii. Mai multe drumuri au fost inghitite de puhoaie. In zona a fost, luni, si vicepremierul Liviu Dragnea. De asemenea, premierul Ponta a anuntat ca va merge, marti, in judetul puternic afectat de inundatiile din ultimele zile.

185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger