AcasăOldCod rosu de inundatii in Gorj si Valcea. Sute de oameni evacuati,...

Cod rosu de inundatii in Gorj si Valcea. Sute de oameni evacuati, preventiv, din calea apelor

Autoritatile monitorizeaza permanent situatia din judetele in care sunt probleme cauzate de inundatii. Sute de persoane au fost evacuate din gospodariile lor din Gorj, catre zone mai sigure, existand temeri privind ruperea unui dig. De asemenea, intr-o localitate valceana sunt doua sate izolate, de unde oamenii vor fi stramutati temporar.

Precizarile au fost facute de catre secretarul de stat Raed Arafat, care l-a informat pe premierul Ponta, marti, in cadrul Comandamentului pentru situatii de urgenta de la Prefectura Dolj, despre situatia din cele doua zone aflate, pana la ora 23 a zilei in curs, sub incidenta unei avertizari Cod rosu de inundatii.

Existand riscul ca un dig sa se rupa, ca masura preventiva, jandarmii au evacuat 400 de locuitori ai unui sat din Gorj. De asemenea, sunt evacuati si localnicii din Vaidaeeni, Valcea. „Pana acum nu avem nici o informatie ca vreo persoana ar fi patit ceva, decat evacuam persoanele din zona in care sunt izolate, intr-o zona de siguranta. Sunt mobilizate acolo doua elicoptere, unul mare si unul mic, si s-a mai mobilizat un elicopter in alta zona, tot in judetul Valcea, Brezoi, la solicitarea presedintelui Consiliului Judetean, unde avem o alunecare de teren si doua state izolate, Malaia si Voineasa, de unde urmeaza sa se evacueze oamenii din zonele izolate”, a precizat Arafat, adaugand ca autoritatile vor monitoriza in continuare situatia in zonele respective.

Sursa foto: monitorulcj.ro

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger