AcasăOldCOD ROSU de canicula: Sute de paramedici ISU si pompieri, gata sa...

COD ROSU de canicula: Sute de paramedici ISU si pompieri, gata sa intervina in ajutorul oamenilor, in Arad si Bihor

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Avand in vedere ca meteorologii au anuntat temperaturi de 38-39 de grade Celsius, si au decis ca se impune emiterea unui Cod Rosu de canicula, nivelul maxim al acestei avertizari, reprezentantii Ministerului de Interne mentioneaza ca sunt gata sa intervina, in prijinul oamenilor, in cazul in care situatia o va impune.

Astfel, cum in ziua precedenta, in care, de asemenea, canicula le-a dat serioase batai de cap romanilor care nu tolereaza usor perioada de caldura excesiva, au fost zeci de cazuri de persoane carora li s-a facut rau pe strada, la nivelul intregii tari, aradenii, dar si bihorenii au la dispozitie zeci de puncte de acordare a primului-ajutor, dar si de distributie a apei, potrivit MAI.

Mai mult, la nivelul celor doua judete in care asfaltul fierbe iar locuitorii au de infruntat temperaturi foarte crescute sunt pregatiti de interventie nu mai putin de 361 pompieri si paramedici din cadrul inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, avand la dispozitie 173 de mijloace specifice actiunilor la care raspund reprezentantii ISU.

Si pentru ca aminteam de persoane care au avut nevoie de ajutorul medicilor, dupa ce s-au simtit rau in plina strada, ca urmare a caniculei, numarul acestora a ajuns, marti, la 94, conform MAI. Un aspect important in lupta cu caldura este acela ca, din datele anuntate de catre autoritati, in aceste doua zile nu au existat decese cauzate de canicula.

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger