AcasăOldCOD GALBEN de ger. Vremea va fi deosebit de rece in Bucuresti...

COD GALBEN de ger. Vremea va fi deosebit de rece in Bucuresti si 19 judete

Pregatiti-va sa infruntati un interval cu temperaturi foarte scazute! Informarea de vreme rece, valabila pana marti dimineata, este urmata de o atentionare COD GALBEN de ger, valabila pana joi, inclusiv in Capitala.

(foto: antena3.ro)

Cele mai recente analize privind evolutia starii vremii i-au facut pe specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie sa emita, marti la pranz, o atentionare, prin care anunta ca, pana joi dimineata, cel putin, locuitorii Capitalei si din centrul si sudul tarii (19 judete) vor avea de suportat temperaturi scazute si chiar gerul- cel putin dimineata si noaptea.

Judetele afectate de temperaturile scazute sunt colorate cu galben (sursa foto: meteoromania.ro)

Avertizarea intra in vigoare in aceasta dupa-amiaza, la ora 18. Si, din cate anunta meteorologii, vremea va fi „deosebit de rece”, chiar geroasa in cursul noptii si la debutul zilelor, in cea mai mare parte a tarii. Mercurul din termometre va scadea foarte mult, in Oltenia, Muntenia, sudul si estul Transilvaniei, unde minimele se vor situa, din cate precizeaza specialistii de la ANM, pana la valori de -20 si -15 grade. Sunt posibile cazuri cand temperaturile vor fi si mai scazute decat atat, respectiv cand termometrele sa arate valori sub -25 de grade, insa doar izolat. Prezenta atentionare COD GALBEN ramane valabila pana joi, 21 ianuarie, la ora 10.

Insa, dupa cum au anuntat inca de zilele trecute, meteorologii au subliniat si cu aceasta ocazie ca vremea nu se va imbunatati nici saptamana viitoare, mai precis ca se va mentine deosebit de rece, pana catre 26 ianuarie.

author avatar
Cristina Stefan
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger