AcasăOldCluj: Perchezitii la suspecti de trafic de masini de lux furate din...

Cluj: Perchezitii la suspecti de trafic de masini de lux furate din Italia! Prejudiciu de 520.000 de lei

Actiune de amploare in judetul Cluj. Politisti din cadrul IPJ Alba, sprijiniti de reprezentanti ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR, dar si de luptatori ai Serviciilor pentru Actiuni Speciale Alba si Cluj, fac, luni, perchezitii la domiciile a patru persoane, pe raza judetului Cluj.

Cele noua perchezitii au loc, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, la adresele la care locuiesc cei patru suspecti de trafic de autoturisme de lux, sustrase din Italia, anunta reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Alba.

Cei patru suspecti vor fi dusi la audieri la IPJ Alba, pe baza unor mandate de aducere emise pe numele persoanelor banuite de tainuire, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, inselaciune, complicitate la inselaciune, instigare la uz de fals si participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Politistii precizeaza ca au indicii ca suspectii in cauza ar fi adus in tara, din strainatate, mai multe autoturisme de lux, pe care le-ar fi furat din Italia si apoi ar fi vandut, o parte din ele, prejudiciul in acest caz fiind estimat la  520.000 de lei. „Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca, in perioada 2013 – 2014, membrii grupului infractional, cu complicitatea mai multor cetateni italieni, ar fi introdus pe teritoriul Romaniei 5 autoturisme de lux, an de fabricatie 2012 si 2013, sustrase din Italia. Dupa inmatricularea in Romania, doi dintre membrii gruparii ar fi instrainat autoturismele unor terte persoane, inducandu-le in eroare cu privire la provenienta acestora si inselandu-le cu sumele de bani platite pentru achizitionarea autoturismelor”, se mentioneaza in comunicatul remis presei de IPJ Alba.

Sursa foto: ziarelive.ro

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger