AcasăOldClaudiu Petre si Adrian Rugina, Cavaleri dupa moarte. Eroii din clubul bucurestean,...

Claudiu Petre si Adrian Rugina, Cavaleri dupa moarte. Eroii din clubul bucurestean, decorati pentru curaj si daruire

Aveau 36 si, respectiv, 38 de ani. Iubeau viata, muzica si oamenii. Au pus vietile altora mai presus de a lor. Au salvat mai multi oameni ramasi captivi in incendiul din Colectiv, dar nu au mai putut sa se salveze pe ei, spre disperarea celor care i-au iubit nespus.

Claudiu Petre si Adrian Rugina sunt doi dintre tinerii aflati in clubul din sectorul 4 care a ajuns sa fie cuprins de flacari in doar cateva clipe. Si, din cate povestesc martorii clipelor de groaza, au reusit sa iasa printre primii din clubul inghitit de foc si devenit, intr-un rastimp incredibil de scurt, din loc de distractie intr-o adevarata capcana a mortii. Dar cand au inteles ca apropiatii lor, prietenii, cunoscutii, dar si oameni pe care nu ii mai vazusera pana atunci niciodata au ramas in ura, in incinta acoperita tot mai mult de foc si fum, au facut cale intoarsa.

Din cate povestesc aceiasi martori, cel putin sapte persoane au iesit din clubul respectiv in viata, gratie curajului si omeniei de care au dat dovada Claudiu, un tanar fotograf si blogger,  si Adrian, membru al trupei Bucium. Pe ei, insa, nu a mai putut nimeni sa ii ajute sa nu treaca Dincolo.

Si tocmai pentru acest curaj si aceasta daruire impresionanta au fost rasplatiti, post-mortem, de catre seful statului. De luni seara, incepand, s-a aflat ca pentru Adrian Rugina si Claudiu Petre, cei doi tineri pe care familiile, prietenii, rudele si cunoscutii ii plang si se gandesc cu groaza ca vor ajunge in curand sa ii conduca pe ultimul drum, s-a conferit, din directia Palatului Cotroceni, Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler.

Din cate anunta Presedintia, intr-un comunicat, distinctia a fost conferita de catre seful statului „in semn de apreciere pentru curajul, altruismul si daruirea de care au dat dovada in timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucuresti, incercând salvarea mai multor vieti cu pretul sacrificiului suprem”.

Claudiu si Adrian se numara printre zecile de tineri care au pierit in tragedia de vineri seara. Marti dimienata, numarul deceselor ajunsese la 32. Din cele peste 180 de persoane care au fost ranite, in prezent mai sunt internate doar aproape 130 dintre victime. Insa in cazul catorva zeci dintre ele, vestile de la medici nu sunt deloc bune, in conditiile in care este vorba despre pacienti in stare grava si critica.

sursa foto: antena3.ro

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger