AcasăOldCirculatia in conditii de iarna aduce sanctiuni. Peste 10 administratori de drumuri...

Circulatia in conditii de iarna aduce sanctiuni. Peste 10 administratori de drumuri si zeci de soferi, amendati

Conditiile meteo nefavorabile, cu drumuri afectate de depuneri de zapada, dar si de viscol, au adus, pe langa alte aspecte – cu care multi dintre soferi s-au obisnuit deja- respectiv blocaje pe tronsoane de drumuri nationale, dar si aglomerarea intersectiilor si a bulevardelor principale din Capitala, de exemplu – si cateva zeci de amenzi.

Avand in vedere ca, in ultimele 24 de ore, mii de oameni ai legii au actionat in vederea limitarii problemelor cauzate de vremea potrivnica, asigurandu-se ca nu sunt persoane ramase inzapezite, blocate in trafic sau in alte situatii periculoase, o parte a politistilor s-au ocupat de dirijarea circulatiei, dar si de monitorizarea situatiei curatarii strazilor de zapada, mai exact de modul de derulare a contractelor de deszapezire.

Iar, din cate a anuntat Ministerul de Interne, luni la pranz, au fost date nu mai putin de 14 amenzi administratorilor de drumuri, in cazul unor situatii in care s-a constatat neintretinerea carosabilului, sanctiuni contraventionare ce au insumat 47.300 de lei. Nu au scapat de amenzi nici operatorii economici, sase dintre ei fiind sanctionati in cuantum de 10.920 de lei, dar ncii conducatorii auto. In acest ultim caz, din comunicatul MAI rezulta ca au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale,  totalizand 27.040 lei, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în condiţii de iarna. Mai exact, soferii prinsi pe picior gresit au fost santionati fie pentru ca nu aveau anvelope de iarna, fie pentru ca nu foloseau dispozitive omologate antiderapante.

Un aspect important de mentionat este acela ca, la aceasta ora, MAI precizeaza ca sunt inchise circulatiei publice 20 drumuri nationale, masura fiind luata din cauza vizibilitatii reduse si in vederea evitarii blocajelor in trafic.

sursa foto: Facebook/Politia Romana

author avatar
Cristina Stefan
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger