AcasăOldCiolos, alaturi de Barroso, la Timisoara. Fostul sef al CE, Doctor Honoris...

Ciolos, alaturi de Barroso, la Timisoara. Fostul sef al CE, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

Portughezul Jose Manuel Durao Barroso a revenit in Romania, de aceasta data cu un alt motiv fata de precedentele sale vizite pe taram autohton. Mai precis, fostul sef al Comisiei Europene a primit o inalta distinctie academica, conferita de reprezentantii Universitatii de Vest din Timisoara: titlul de Doctor Honoris Causa.

(foot: Facebook/Dacian Ciolos)

Distinctia i-a fost conferita vineri, in cadrul unei ceremonii la care a participat si premierul Ciolos, fost comisar european pe Agricultura. De altfel, in discursul pe care l-a sustinut in fata asistentei, in cadrul unitatii de invatamant superior din orasul de pe Bega, Dacian Ciolos a facut referire si la experienta pe care a obtinut-o, ca urmare a celor patru ani de mandat in cadrul forului europena condus, la vremea respectiva, de invitatul la evenimentul gazduit de forul academic timisorean.

Dar, nu in ultimul rand, Ciolos a subliniat faptul ca Barroso, in calitate de presedinte al CE, a fost unul dintre sustinatorii alaturarii Romaniei in marea familia europeana. „Vreau sa mai amintesc faptul ca Jose Manuel a fost cel care a sustinut cu tarie finalizarea negocierilor de aderare cu Romania si aderarea Romaniei la UE”, a precizat Ciolos, la evenimentul de la Timisoara.

author avatar
Cristina Stefan
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger