AcasăOldCine sunt teroristii care au actionat la Paris. Sase dintre ei -...

Cine sunt teroristii care au actionat la Paris. Sase dintre ei – identificati de autoritati. S-a aflat si cine a fost „creierul” operatiunii

Autoritatile franceze au reusit sa identifice sase persoane care au comis atacurile sangeroase de vineri seara din Paris. Mai mult, se vorbeste despre descoperirea creierului actiunii din 13 noiembrie. Este vorba despre Abdelhamid Abaaoud, un belgian de 27 de ani, personaj care ar fi finantat intreaga operatiune. Deocamdata, sunt aparent sigure sase nume:


– Abdeslam Brahim (31 de ani), s-a aruncat în aer la „Comptoir Voltaire”, o braserie din aerondismentul 11 al Parisului. Locuia în Molenbeek, suburbie a capitalei belgiene Bruxelles.

– Samy Amimour (28 de ani), nascut in Paris, dar a trait in Drancy (Seine-Saint-Denis). A fost ucis de politie in noaptea de vineri spre sambata, dupa asaltul dat de fortele de interventie la Bataclan.

– Omar Ismail Mostefai (29 de ani), francez nascut in Courcouronnes (Essonne). A participat la masacrul de la Bataclan, apoi s-a aruncat in aer. Potrivit „Le Figaro”, Turcia ar fi alertat Franta in doua randuri cu privire la Mostefai, dar n-a primit niciun raspuns din partea serviciilor secrete franceze.

 

– Ahmad al-Mohammad (25 de ani), nascut in Idlib (Siria). Asupra unui cadavru al unui terorist sinugicas care a actionat la „Stade de France” s-a gasit un pasaport cu aceasta identitate.

– Bilal Hadfi (20 de ani). Nascut in Franta, dar in ultima vreme avea resedinta in Belgia. S-a aruncat in aer la „Stade de France”.

Salah Abdeslam

– Salah Abdeslam (26 de ani), cetatean francez, cu resedinta in Belgia. Face obiectul unui mandat international de arestare. Pe numele lui figureaza contractul de inchiriere a unui VW Polo, gasit abadonat la cateva strazi distanta de Bataclan. Salah a fost oprit in trafic sambata dimineata, pe autostrada A2, spre Bruxelles, dar politistii i-au dat drumul. In masina se mai aflau doua persoane. In prezent, Salah Abdeslam este dat disparut.

author avatar
Mihai Koblenko
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger