AcasăOldChivorchian si fostul sef al CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, deferiti justitiei

Chivorchian si fostul sef al CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, deferiti justitiei

Atat fostul presedinte al Consiliului judetean (CJ) Timis, Constantin Ostaficiuc, cat si omul de fotbal Gheorghe Chivorchian, fost presedinte al echipei FC Poli Timisoara, precum si alte persoane au fost trimise in judecata, marti, de catre procurorii anticoruptie timisoreni.

Este vorba despre dosarul in care procurorii au facut cercetari in privinta finantarii nelegale a clubului de fotbal timisorean si care a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis.

Constantin Ostaficiuc

Asadar, atat Ostaficiuc, fost sef al CJ Timis, cat si fostul secretar al judetului amintit, Ioan Petrisor Nasastean, au fost deferiti justitiei pentru „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata”, precizeaza DNA.

Totodata, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in instanta a unui numar de trei persoane, acuzate ca, in calitate de membri in conducerea formatiei FC Politehnica Timisoara, ar fi savarsit fapte de „complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial”, dar si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata. Este vorba despre Gheorghe Chivorchian, Ion Negrei si Liviu Ioan Rosca.

In aceeasi cauza penala au fost trimis in judecata alti cinci functionari publici, acuzati de complicitate la abuz in serviciu.

Conform comunicatului DNA, din rechizitoriul intocmit de procurori in acest caz reiese faptul ca, in intervalul 2008-2011, Ostaficiuc si Nadasten, avand funcita de presedinte al CJ Timis, respectiv de secretar al judetului Timis, „in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, au aprobat si dispus alocarea si plata, cu sprijinul celorlalti coinculpati, din bugetul judetului Timis, a sumei de 9.950.000 lei catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (fosta S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A.), in conditiile in care potrivit reglementarilor in vigoare, finantarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice este limitata la entitatile fara scop lucrativ, fiind excluse societatile comerciale al caror scop este obtinerea unui profit, in cazurile in care sursa de finantare o reprezinta sume de bani ce provin din fonduri publice”. Totodata, procurorii sustin ca „din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca, dupa aprobarea finantarii, in scopul intocmirii si efectuarii inregistrarilor financiar contabile de catre angajatii Consiliul Judetean Timis a sumelor de bani virate catre firma respectiva, inculpatii Chivorchian Haic Gheorghe, Negrei Ioan si Rosca Liviu Ioan, pentru a sprijini activitatea infractionala a angajatilor respectivi, au prezentat si depus documente false din care rezulta ca sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natura salariala sau asimilata veniturilor catre jucatorii de fotbal legitimati la clubul de fotbal respectiv”.

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger