AcasăOldCererea Monicai Iacob Ridzi, privind intreruperea pedepsei, judecata azi

Cererea Monicai Iacob Ridzi, privind intreruperea pedepsei, judecata azi

Magistratii Tribunalului Ilfov vor judeca, luni, solicitarea depusa la finele saptamanii trecute, de catre fostul ministru al Tineretului si Sportului, privind intreruperea executarii pedepsei, din  motive de natura medicala.

UPDATE – Magistratii ilfoveni vor ca o expertiza medico-legala sa stabileasca daca Monica Iacob Ridzi sufera, intr-adevar, de o boala ce nu poate fi tratata in sistem penitenciar, cum a solutionat fostul ministru, in solicitarea prin care spera ca Tribunalul Ilfov sa dispuna intreruperea exeutarii pedepsei dispuse de catre Instanta Suprema.

Mai exact, conform minutei anuntate de catre Tribunalul Ilfov, pe site-ul insitutiei, instanta in cauza „dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care sa se constate daca petenta condamnata sufera de o boala care nu poate fi tratata in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor si care face imposibila executarea imediata a pedepsei si daca specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii”.

Mai mult, Instanta „dispune emiterea unei adrese la I.N.M.L. (Institutul National de Medicina Legala-n.r) in vederea efectuarii expertizei medico-legale si la Penitenciarul Spital Bucuresti Jilava in vederea prezentarii condamnatei impreuna cu actele medicale pe care le detine la sediul I.N.M.L”.

––––-

La acest moment, Monica Iacob Ridzi se afla in spitalul penitenciar de la Jilava, unde a fost transferata, la inceputul lunii in curs, de la Gherla. Fosta membra a PDL cere, insa, judecatorilor sa fie eliberata, pentru a-si trata problemele de sanatate, invocand faptul ca tratamentele de care are nevoie nu se pot face in sistem penitenciar.

Acest aspect a fost mentionat chiar de catre sotul Monicai Iacob Ridzi, recent, la postul B 1 TV. „Exista anumite investigatii pe care ea le face periodic (…) si care nu pot fi realizate in sistemul medical penitenciar”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi.

Va amintim ca Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, a fost condamnata definitiv, la finele lunii ianuarie, la cinci ani de inchisoare, intr-un dosar privind evenimente organizate, in urma cu sase ani, in 2 mai, de Ziua Tineretului.

306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger